El Centre Cívic Vila Closa comença a funcionar

El proper dia 6 de març a les 6 de la tarda entra en funcionament el Centre Cívic Vila Closa. Aquest projecte es gesta en el marc de les primeres trobades de persones interessades en donar nous serveis als espais públics escolars, juntament amb mares i pares de Pinell, l’escola Rural de Sant Climenç, l’ajuntament de Pinell, el Telecentre del Solsonès i l’Associació l’Arada, entitats que formen el grup d’interès del projecte.

En la primera trobada es decideix que aquests espais poden oferir serveis que manquen al municipi, com la connexió a Internet i una biblioteca rural, que alhora ajudi a compatibilitzar la vida familiar i laboral. Posteriorment s’adherirà al projecte el Consell Comarcal. A partir d’aquesta adhesió el projecte és presentat també a altres municipis de la comarca, que no formen part del projecte ACTUA.

El projecte pretén oferir servei de connexió a Internet i fotocopiadora a tota població on intervé, un servei de formació i alfabetització informàtica especialment destinada als col·lectius de risc, i alhora un servei de biblioteca rural. Tot i que sorgeix a Pinell de Solsonès, posteriorment s’adhereixen al projecte altres municipis del projecte ACTUA com és Clariana de Cardener, Llobera i Pinós. Cada municipi disposa de recursos diferents que faciliten més o menys la seva entrada en funcionament. Així doncs a Pinell de Solsonès, que disposa ja d’un local habilitat i de la participació majoritària en el grup d’interès que gestionen el projecte, aquest es troba en un procés més avançat i es creu que en els propers mesos es podran ja obrir les portes del Centre Cívic Vila Closa, que mentre no es tingui accés als recursos provinents del Consell Comarcal, funcionarà gràcies a una xarxa de persones voluntàries.