Jornada: com fer prospecció de varietats locals

L’Escola Agrària de Manresa i l’associació L’Era, Espai de Recursos Agroecològics us convidem a la jornada de com fer prospecció de varietats locals.

Serà el dissabte 12 de juny a la finca de Can Poc Oli de Manresa (Ctra. vella de Manresa a Barcelona km. 23,6). Les inscripcions són gratuïtes però obligatòries. El dinar, que és opcional, val 10,00 euros i si voleu reservar una plaça també cal que ho digueu a l’hora de la inscripció.

Podeu inscriure-us al 93 874 90 60 o bé a neus@associaciolera.org

9:00 h. Recepció dels assistents i presentació de la Jornada. Jaume Brustenga, professor de l’Escola Agrària de Manresa i soci de L’Era.

9:15 h Propòsit de la prospecció: recuperació, conservació i multiplicació de varietats locals. Les fonts documentals: una tasca complementària a la prospecció. Jaume Brustenga.

10:00 h La cerca de les fonts orals i les estratègies de l’entrevista. Antonio C. Perdomo – Red Canaria de Semillas, coautor llibre “La transmisión oral en los estudios de agroecología”.

11:30 h Pausa 12:00 h Exercici pràctic: anàlisi d’entrevista real. Antonio C. Perdomo Molina. 13:00 h Intercanvi d’experiències i taula rodona. Guillem Arribas (Centre de Conservació de Plantes Cultivades Can Jordà); Gerard Batalla (Banc de Llavors de la Noguera- Slow food); Ester Cases (Les Refardes); Victor García (Triticatum); Sra.Mireia Sisquella (L’Era).

15:00 h Dinar: plats tradicionals amb productes locals i de temporada. Pep “Salsetes” cuiner de Llavors Orientals).

16:30 h Portes obertes: projecte Esporus. Visita a la finca i presentació del projecte. Aquesta activitat compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad i està adscrita a la campanya “Cultiva biodiversidad: siembra tus derechos”

L’Era, Espai de Recursos Agroecològics

Av. Universitària, 4-6 Manresa 08242

Tel. 93 878 70 35
http://www.associaciolera.org