L’ACTUA rep el segon Premi Federico Mayor Zaragoza

Pel projecte “ACTUA: Implementació participativa del Pla d’Acció Integral (PAI) del Solsonès“, L’ARADA ha rebut el 2on Premi Federico Mayor Zaragoza, per a la innovació en la transformació social.

6a convocatòria Premi Federico Mayor Zaragoza
Ex-director general de la UNESCO i president de la Fundación Cultura de Paz.
“De súbdits a ciutadans”. Concurs de bones experiències i accions transformadores per a construir un món millor.

El projecte:

“ACTUA: Implementació participativa del Pla d’Acció Integral (PAI) del Solsonès, és un projecte que crea entorns i acompanya a la promoció d’actuacions (culturals, socials, econòmiques) per a la promoció local del Sud del Solsonès. El PAI del Solsonès (Pla d’Acció Integral del Solsonès), és una obra d’autoria col·lectiva on, des del 2007 al 2009, més de 300 veïnes i veïns vam definir actuacions que creiem interessants per a millorar la qualitat de vida dels nostres pobles. Des del 2009, ja en el marc del Projecte ACTUA, la població del Sud del Solsonès prioritza aquelles actuacions que creu més interessants. Des de llavors, i gestionat des de comissions obertes, s’han emprès diferents projectes col·lectius com Dones i Gent Gran, Territori de Masies, o el Projecte Molsa.

Projecte ACTUA esdevé doncs un espai de foment de projectes col·lectius i de creació de xarxes de col·laboració per a millorar la qualitat de vida del Sud del Solsonès des d’una perspectiva integral i popular. Fins al moment hi han participat més de 30 entitats, un centenar de persones  i s’han dinamitzat diferents locals socials.
cartell-federico-mayor-zaragoza