Què és Projecte Molsa?

El “Projecte Molsa: Història Popupar de la Pagesia a la Molsosa i Rodalies” publica la història popular de la pagesia a La Molsosa i rodalies el 2011. Aquest és fruit del treball de més de dos anys de les entitats del poble en la elaboració d’entrevistes i recull i arxiu de material històric (fotografies, documents…). Publicats els resultats, el 2012 i el 2013 el projecte Molsa centra els seus esforços en crear un arxiu (catàleg) on es poden consultar les més de 300 fotografies digitalitzades, pel·lícules en format Super 8 i altres documents històrics.

El projecte pretén animar a les entitats i veïns a seguir la valuosa tasca de recuperació de la nostra memòria. Per això anualment es celebra un taller formatiu. L’any 2012 el taller va girar en torn la conservació de documentació històrica. El taller va servir també per digitalitzar els primers documents.

Amb la intenció de visibilitzar i posar en valor els diferents treballs d’història i memòria popular que han desenvolupat persones i entitats del territori, s’ha creat un catàleg online on es poden consultar els diferents treballs segons temàtiques i pobles. Podeu consultar-lo i participar-hi entrant a la web projectemolsa.larada.net.

S’edita un DVD amb fotografies dels anys 40 fins als 60 del municipi, que inclou pel·lícules inèdites de les primeres caramelles recuperades després del franquisme.