Primera revista de Territori de Massies

La revista que us presentem vol ser una eina del territori i pel territori. Pretén també crear un espai per al coneixement del territori i de promoció d’activitats i actuacions que permetin mantenir la seva qualitat i la de les persones qui hi viuen. Per una banda la revista ‘Territori de Masies’ recull l’apartat ‘Al dia‘, on s’exposen els diferents avenços que es fan des del projecte ‘Territori de Masies’, gestionat per un grup de treball obert i emmarcat en el projecte ACTUA. En aquest primer número la creació de l’Associació Territori de Masies, la presentació dels seus objectius, i la invitació als veïns i veïnes a ser-ne socis/es,  n’esdevé una notícia a ressaltar.

La secció ‘reconèixer‘ ens apropa a racons del Sud del Solsonès i a una entitat o projecte emprès des d’entitats o veïns. Les pàgines centrals acullen el reportatge d’actualitat, que en aquest número es destina al fracking. El segueix la secció de ‘paisatge‘, que pretén acostar-nos a les dinàmiques socials i ecològiques del nostre entorn, i que en aquest primer número es destina a l’estat del paisatge 15 anys després del Gran Incendi Forestal del 1998. Finalment, la secció d’eines i lectures ens acosten a recursos que ens permeten conèixer millor el nostre entorn i el treball d’entitats, i eines que es consideren interessants en la tasca de promoció del territori.

La revista pretén també facilitar el diàleg entre veïns/veïnes no associades a Territori de Masies i les actuacions que aquest projecte té previstes. D’aquesta manera en diferents apartats trobem ‘la crida’, apartat que concentra els espais de participació del projecte. La revista es publica online i se n’imprimeixen 100 exemplars en paper, que podeu trobar als locals socials, bars i ajuntaments del Sud del Solsonès, Torà, Solsona i Calaf.

Malgrat l’autoria i l’edició de la revista és de L’ARADA, aquesta pretén ser oberta i participada. En aquesta primera edició s’ha comptat amb la col·laboració i participació de Jaume Fons, la Revista La Fornal (Prades de la Molsosa), i amb l’assessorament tècnic de Jordi Tobajas, enginyer de forests. 

Esperem us agrada i sigui útil!

Consulta-la també al nostre canal Issuu.