Recull fotografic dels anys 20 als 60

El “Projecte Molsa: Recuperació de la memòria popular de la pagesia a la Molsosa i rodalies”, s’inicia el gener de 2009. És promogut per diverses associacions culturals de La Molsosa i el seu entorn i neix a partir d’un procés de desenvolupament comunitari anomenat ACTUA: Implementació participativa del PAI del Solsonès (actuasolsones.wordpress.com). La gent dels diferents municipis del Sud del Solsonès prioritzen aquelles accions sorgides en el Pla d’Acció Integral del Solsonès (definit en un procés participatiu previ, el Projecte ESPAIS, promogut també per l’Arada). Al municipi de La Molsosa es decideix tirar endavant accions encaminades a reforçar l’associacionisme i alhora la pagesia. Des d’aquests objectius les entitats culturals interessades ens reunim mensualment a partir del gener de 2009 per dissenyar el projecte, definir els recursos necessaris i mobilitzar aquells que no tenim a l’abast.

Des de llavors hem entrevistat a 25 persones de més de 70 anys d’edat de La Molsosa, i hem reescrit la nostra història en un llibre que es publicà el 2010 . Hem recuperat i arxivat més de 300 fotografies, i també documents antics.  Enguany hem recuperat també filmacions en super 8. Tot aquest material és dipositat a l’arxiu Molsa, al local social de l’Associació Cultural de Prades, la Ferreria.

Enguany hem decidit publicar una mostra del material recollit en el DVD que teniu a les mans. Esperem que puguem contribuir així a millorar el reconeixement de la nostra història, i a animar tot veí/veïna a participar en la valuosa tasca de recuperació de la nostra memòria popular.

– Recull fotografic dels anys 20 als 60
– Inclou pel·lícula Super-8-mm del ressorgiment de les caramelles a la Molsosa.
– Preu: 5 euros
– Es pot aconseguir contactant al correu-e de L’ARADA o trucant al 672491223

projecte-molsa-recull-fotografies-2012-larada

pantalla-interactiu-projecte-molsa-larada-creativitat-social